Karakteristieken: S.V. Marken - FC Almere (oefenwedstrijd)
Seizoen 2020-2021, dinsdag 18 augustus 2020, uitslag 4-0
Vanavond de tweede oefenwedstrijd tegen FC Almere van trainer Charles Loots, tegenstander in de nieuwe competitie. Trainer Ron van de Velde had twee mutaties aangebracht in de basis elf ten opzichte van afgelopen zaterdag. Simon Tol en Cornelis Vlasbloem waren vervangen door Roy Honingh en Sebastiaan Peereboom.

De begin fase ging gelijk op al waren de gasten iets aanvallender zonder dat er mogelijkheden werden gecreëerd. Marken was voor het eerst dreigend na ruim een kwartier spelen met een afstandsschot van Amine. Halverwege het eerste bedrijf waren de gasten dichtbij de openingsgoal toen een voorzet vanaf links net niet kon worden getikt. De wedstrijd bleef redelijk gelijk opgaan met een goede mogelijkheid in de 35ste minuut voor de thuisploeg toen een prima voorzet vanaf rechts door Mohammed net over het hoofd van Nick Roele ging. In de slotfase, 42 en 43ste minuut, redde Ywan de bal uitstekend op de lijn en kwam een schot van dichtbij op zijn voet. Marken stond in deze fase even onder druk maar het slotakkoord was voor de thuisploeg. In de 45ste minuut kwam Ramon Veerman net iets tekort op een voorzet van Roy Honingh. De ruststand bleef 0-0.

Na de thee werd de gehele verdediging inclusief de keeper vervangen en kwam Luke de Waart in het veld voor Nick Roele. Door deze wissels kwam Jeffrey Schilder op de rechtsback positie te spelen en Maurice Gerritsen op het middenveld. Hierdoor was de grip op de wedstrijd een beetje weg al kregen beide ploegen mogelijkheden om te scoren. In de 72ste minuut werd de wedstrijd eindelijk open gebroken, een overtreding op Mohammed werd terecht bestraft met een penalty. Dit buitenkansje werd door Ramon Veerman snoeihard in het doel geschoten 1-0. Vier minuten later tekende Luke de Waart voor de 2-0 met een prachtig diagonaal onhoudbaar schot in de verre hoek. Weer twee minuten later stond de 3-0 op het scorebord door een eigen inzet. In de 82ste minuut maakte Ramon Veerman zijn tweede goal met een schot midden door het doel 4-0 tevens eindstand. Deze uitslag was wel een tikkeltje geflatteerd maar Marken had in ieder geval gescoord.

Donderdag en zaterdag aanstaande speelt Marken nog twee oefenwedstrijden bij IVV Landsmeer in toernooi verband. En dan zal de ploeg er moeten staan voor de eerste officiële wedstrijd tegen AFC’34 in het bekertoernooi.