Karakteristieken : RKAV Volendam 2 - S.V. Marken (oefenwedstrijd)
Seizoen 2020-2021, zaterdag 15 augustus 2020, uitslag 6-1
2
Kort wedstrijd verslag
Na ruim een week voorbereiding stond de eerste oefenwedstrijd op het programma uit tegen Volendam 2 uitkomende in de reserve hoofdklasse. Om 12.00 uur werd er afgetrapt met de nieuwe trainer, Ron van de Velde, voor de groep en alle nieuw gekomen spelers in de basis. (deze keer even ingekleurd). Bij Marken ontbraken nog door diverse omstandigheden Stephan Plat en Dominic Zeeman. Marken startte met een 4-3-3 opstelling en liet in de begin fase aardig voetbal zien op de schitterend nieuwe kunstgrasmat bij de RKAV.

Rond het kwartier spelen kwam de ploeg van Ramon Visser (oud speler Marken) op een 1-0 voorsprong. Een uitbraak van Volendam werd met een lobje over de keeper van Marken in het doel gewerkt. Een paar minuten later werd de stand al bijna verdubbeld toen na balverlies van Patrick Bond op het middenveld van grote afstand net naast werd geschoten. Nadat eerst in de 21 minuut Yort Willems een schot van dichtbij uitstekend stopte was het een minuut later wel weer raak. Een uitbraak van Volendam, middenveld Marken had geen grip, werd afgerond met een diagonaal schot in de kruising 2-0. Direct hierna een drinkpauze van een kleine 3 minuten omdat het ondanks het vroegere tijdstip al toch behoorlijk benauwd aan het worden was. In de 26ste minuut werd de keeper van Marken simpel omspeeld en lag de 3-0 in het net. Nadat de thuisploeg in de 32ste minuut 5 wissels in het veld had gebracht kreeg Marken twee mogelijkheden. Eerst schoot Amine een vrijetrap vanaf 20 meter net over de goal en even later werd een schot van de zijkant door Jeffrey Schildert tot corner verwerkt. In de slotfase van het eerste bedrijf maakte Niek van Diepen de 3-1 met een geplaatst afstandsschot in de uiterste hoek en rondde Volendam een prima aanval af met een kopbal 4-1 en tevens ruststand.

Na de thee kwamen er bij Marken zes nieuwe spelers in het veld, zie boven, de keeper, een verdediger, het gehele middenveld en een aanvaller. In de 5de minuut had Marken wat pech toen uit een corner de bal van de lijn werd gekopt. De wedstrijd kabbelde rustig door en ook Volendam bracht de nodige wissels weer in het veld. Rond de 20ste minuut kreeg Ywan Blijleven tot twee keer toe de mogelijkheid zijn kwaliteiten te tonen door een afstandsschot en een vrije trap uit het doel te tikken. Later in de wedstrijd zou hij zijn kwaliteit nogmaals tonen. Een minuut of zes voor de officiële speeltijd werd de 5-1 aangetekend door een misverstand in de verdediging van Marken. De eindstand 6-1 werd in 86 minuut gemaakt uit een vrij ingeschoten bal uit een prachtige aanval van Volendam. Al met al een prima leerzaam oefenpotje waarin de reserve hoofdklasse ploeg gewoon de betere en efficiëntere was.