Karakteristieken & Foto's: Zandvoort - S.V. Marken
Seizoen 2019-2020, zaterdag 8 februari 2020, uitslag 5-0
Vandaag stond er wederom een zware tegenstander op het programma uit tegen het hooggeplaatste Zandvoort (thuis 3-0 winst). De trainer van Marken had vandaag de voorkeur gegeven aan Ramon Veerman voor Sebastiaan Peereboom om iets meer aanvallend te kunnen betekenen.

Maar de thuisploeg kwam al snel in de 6de minuut op een 1-0 voorsprong door Jesse de Haan.  Een minuut of tien later werd de 2-0 door Otmane Fertout binnen geschoten en was de wedstrijd in feite al gespeeld. Marken kon hier vrijwel niets tegen over zetten. Nog voor de rust werd de wedstrijd beslist toen Kas de Vries de 3-0 op het scorebord liet zetten.

Marken kwam na de thee ongewijzigd in het veld maar in de 52ste minuut kon Simon Tol niet verder en werd vervangen door Sebastiaan Peereboom. Een kwartier lang hield Marken “stand” maar in de 62ste minuut schoot Salim Fertout vanaf de linkerkant de bal in de verre hoek 4-0.  Na deze goal werd Ramon Veerman naar de kant gehaald en Stephan Plat ingebracht.  De thuisploeg hield Marken vrij eenvoudig op de eigen helft en een kwartiertje voor tijd waren zij dreigend met een diepe aanval die tot corner werd verwerkt. Marken kon hier helemaal niets tegenover zetten in aanvallend opzicht. Tien minuten voor het einde van de officiële speeltijd werd Melvin Uithuisje in het veld gebracht voor aanvoerder Tijs Klaver. In de 87ste minuut werd het ook nog 5-0 uit een schitterende vrije trap in de kruising vanaf hoek zestienmetergebied door Jeffrey Sam-Sin. Na 3 minuten blessuretijd floot scheidsrechter Tol voor het einde van deze bedroevend slechte wedstrijd van Marker zijde.

Vanaf volgende week, AMVJ thuis, op dit moment de koploper, zal er voor de punten gestreden moet worden want op dit moment komt Marken te dicht bij de gevaren zone. We hebben natuurlijk wel nog tien wedstrijden te gaan in de lopende competitie.