Karakteristieken & Foto's: S.V. Marken - ASV Arsenal
Seizoen 2019-2020, zaterdag 1 februari 2020, uitslag 0-1

Met een (zeer)harde wind schuin over het veld in de rug begon Marken deze eerste thuiswedstrijd in 2020.
Marken startte met vrijwel dezelfde elf in de basis als vorige week alleen was de geschorste (2 wedstrijden) René Commandeur vervangen door de weer herstelde Patrick Bond.

Mede door de harde wind was het moeizaam voetballen voor de beide teams en werd er afwachtend gespeeld. Pas in de 18de minuut was er lichte dreiging van Arsenal maar geen echte scoringskans. Direct hierna kreeg Jeffrey Schilder geel wegens het licht aantikken van achteren. Rond het halfuur spelen was Marken dreigend met een uitbraak van Luke de Waart en Jeffrey Schilder. De beste aanval van Marken in het eerste bedrijf was in de 36ste minuut toen een voorzet vanaf de linkerkant net niet door Luke de Waart kon worden afgerond. De wedstrijd leek in een brilstand op de rust aan te gaan maar niets was minder waar. Nadat vijf minuten voor de thee eerst Jeffrey Koreman een schot van dichtbij nog met zijn voet kon keren was het een minuut later wel raak voor de gasten. Uit de derde corner van Arsenal, die tussen de verdedigers in viel, werd er van zeer dichtbij midden door het doel raak geschoten door Kobe Wielkens 0-1. Na 2 minuutjes blessuretijd floot de wat pietluttig fluitende scheidsrechter voor het einde van de toch wel teleurstellende eerste helft.

Marken kwam ongewijzigd uit de kleedkamer en binnen vijf minuten spelen was Roy Honingh dreigend met een te zacht schot. Verder was het een kopie van het eerste bedrijf met zeer moeizaam voetballen en geen acties voor de beide doelen. Na het uur spelen was er iets meer te beleven op het veld. Eerst tikte Jeffrey Koreman een vrije trap vanaf zo’n 25 meter tot corner en even later schoot Arsenal uit een corner van afstand maar net naast. Marken kreeg een vrije trap te nemen  vanaf de zijkant zestienmetergebied maar zonder gevaar. In de 70ste minuut besliste Arsenal bijna de wedstrijd maar het schot uit de draai werd uitstekend gekeerd door de keeper van Marken. Ramon Veerman die al eerder in de wedstrijd was gekomen voor Roy Honingh brak nog wel bijna een keer door de verdediging maar gevaarlijk werd het niet. Marken werkte wel weer hard, net als vorige week, maar het ontbrak aan voldoende aanvalskracht. Ondanks dat de scheidsrechter bijna 7 minuten !! extra liet door spelen veranderde er aan de stand niets meer en stond de thuisploeg met lege handen.  Niek van Diepen werd verkozen tot de man of de match.