Karakteristieken & Foto's: S.V. Marken - CSW
Seizoen 2019-2020, zaterdag 30 november 2019, uitslag 1-1
Onder prima weersomstandigheden werd er om half drie afgetrapt thuis tegen, op dit moment, koploper CSW uit Wilnis. Bij Marken was er een mutatie in het basis team, Ramon Veerman startte in de basis in plaats van Jeffrey Schilder en voor de rest was het elftal ongewijzigd.

Vanaf de aftrap was het een open wedstrijd waarin beide ploegen aan elkaar gewaagd waren. Al snel in de wedstrijd, 9de minuut, kwam Marken op een 1-0 voorsprong. Een diagonale vrije trap vanaf de rechterkant door Stephan Plat werd van dichtbij door Ramon Veerman in de goal gewerkt, zijn eerste dit seizoen !!. Kort na deze snelle openingsgoal was Luke de Waart na een paar schitterende passeer bewegingen dreigend met een schot van dichtbij. In dezelfde minuut schrok het thuispubliek even op toen de keeper van Marken een afstandsschot even uit de handen liet ontglippen. Het eerste kwartier was meer dan de moeite waard met goed en gecontroleerd veldspel van de thuisploeg waar de gasten weinig raad mee wisten en zelfs een tikkeltje geïrriteerd raakte. Halverwege het eerste bedrijf was Marken weer een keer dreigend uit een corner maar verder werd er vrijwel niets aan mogelijkheden gecreëerd. Marken hield prima stand en gaf geen enkele mogelijkheid weg en de wedstrijd verliep redelijk gelijk op. Pas in de slotfase van het eerste bedrijf kwam CSW er meer uit en zette meer druk naar voren zonder gevaarlijk te worden. Het slotakkoord was voor Marken met een prima aanval over meerdere schuiven maar zonder succes. Al met al een prima eerste helft en een 1-0 voorsprong op het scorebord  tegen de koploper bij de rust.

Marken kwam ongewijzigd uit de kleedkamer en ging door waar het voor de rust mee was geëindigd. Bij CSW was er al snel een wissel na de rust vanwege een blessure. Een minuut of tien na de rust werd een schot van Luke de Waart helaas geblokt om de voorsprong te verdubbelen. Nog binnen het uur spelen bracht de trainer van Marken een dubbele wissel in, Erik Teerhuis en Sebastiaan Peereboom werden vervangen door Roy Honingh en Tijs Klaver waardoor de organisatie op het middenveld en achterin iets moest worden aangepast. Pas in de 62ste minuut kreeg CSW de gelegenheid voor het eerst een prima aanval op te zetten en dreigend waren met een afstandsschot. Ook René Commandeur probeerde het met een afstandsschot die ver over de goal ging. In de 71ste minuut trok de tot dan toe redelijk maar pietluttig fluitende scheidsrechter Dorrestijn zijn eerste gele kaart voor Tijs Klaver wegens een overtreding en voor een speler van CSW wegens aanmerkingen op de leiding. De gehele ploeg uit Wilnis had gedurende de gehele wedstrijd al aanmerkingen op de leiding, waarschijnlijk vanuit irritatie omdat ze niet aan voetballen toekwamen en dat waarschijnlijk wel verwacht hadden. Een kwartier voor de officiële speeltijd werd Arno Boes in het veld gebracht voor Ramon Veerman als verse kracht en niets aan de speelwijze veranderde. In de slotfase ging eerst Luke de Waart alleen op de keeper af en schoot ver over en was CSW tot twee keer toe dicht bij de gelijkmaker. Eerst werd een schot gestopt gevolgd door een voorzet vanaf de rechterkant die met moeite werd over getikt. In deze fase was het allemaal wat rommelig zeker van Marker kant met een minimale marge van een goal. In de 3de minuut van de blessuretijd viel Arno Boes ook nog geblesseerd uit, bleek later een zware blessure, waardoor Marken met 10 man kwam te staan. Omdat de verzorger van Marken zonder toestemming !! het veld was ingelopen moest deze vertrekken buiten de hekken.  Mede door dit voorval, blessure behandelingen en de vele wissels trok de scheidsrechter erg (te) veel tijd bij wat uiteindelijk Marken twee punten zou kosten. In de 97ste minuut kreeg CSW een vrije trap te nemen van vrijwel dezelfde plaats als Marken in de eerste helft die bij de tweede paal werd binnen gewerkt door Robbert Kompier 1-1 en tevens de eindstand. Nog geen 30 seconde later floot de scheidsrechter voor het einde van deze enerverende partij voetbal met een teleurstellend slot.

Uiteraard was een ieder die Marken een warm hart toedraagt teleurgesteld maar men weet dat een marge van één doelpunt en dat al vanaf de 9de minuut altijd nog fout kan aflopen. Wel is Marken al vier wedstrijden ongeslagen en geeft men met name tegen sterkere tegenstanders goed partij maar het ontbreekt aan voldoende scorend vermogen.