Karakteristieken & Foto's: DVVA - S.V. Marken
Seizoen 2019-2020, zaterdag 23 november 2019, uitslag 1-1
 Op een zeer zwaar echt grasveld werd er om half drie afgetrapt tegen DVVA in Amsterdam. Bij Marken was Tijs Klaver (lichte blessure) vervangen door René Commandeur. Verder was de opstelling gelijk aan de vorige week met de vast vier achterin, twee verdedigende middenvelders en twee aanvallende middenvelders. Het aanvals duo bestond wederom uit Jeffrey Schilder en Luke de Waart.

De eerste tien minuten van de wedstrijd drukte de thuisclub Marken terug op de eigen helft maar dreigend waren zij niet. In de 11de minuut kwam Marken zelfs onverwacht op voorsprong, een vrijetrap vanaf de rechterkant door Stephan Plat werd in tweede instantie binnen getikt door René Commandeur 0-1. Een minuut of vijf later was DVVA zeer dicht bij de gelijkmaker maar het schot van dichtbij werd geblokt door Erik Teerhuis. Hierna nam Marken het heft in handen en kreeg een aantal zeer goede mogelijkheden de voorsprong verder uit te bouwen. Eerst was er in de 19de minuut een prima aanval over de rechterkant te noteren. Een minuut later werd René Commandeur vanaf links door Luke de Waart aangespeeld maar volledig vrijstaand kreeg hij de bal niet tegen de touwen. Het slot akkoord in deze fase was voor Jeffrey Schilder die uit een assist van Luke de Waart naast schoot. DVVA was kort hierna dreigend met een schot voorlangs. In plaats van dat Marken verzaakte de wedstrijd in deze fase naar zich toe te trekken en voldoende afstand nam kwam de thuisploeg in de 31ste minuut op gelijk hoogte. Een misverstand in de achterhoede van Marken werd van dichtbij afgestraft door Job Arntz 1-1. In het laatste kwartier van het eerste bedrijf viel er weinig meer te noteren behoudens een diagonaal schot van Jeffrey Schilder die net over de goal ging. Na een klein minuutje extra tijd floot scheidsrechter Beudeker voor de thee en konden we terug kijken op een redelijke eerste helft, voldoende goede mogelijkheden om de score op te voeren en een onnodige tegen goal.

Marken begon ongewijzigd aan het tweede bedrijf en waren al snel dreigend met een kopbal uit een vrije trap maar veel verder zouden zij gedurende lange fase niet komen. Het was DVVA dat in het eerste kwartier het meest dreigend was inclusief de nodige corners maar niet tot uitgespeelde kansen kwam. Rond het uur spelen viel Simon Tol geblesseerd uit en werd vervangen door Roy Honingh. De thuisploeg was in de 63ste minuut zeer dichtbij een voorsprong maar het afstandsschot werd door Jeffrey Koreman tot corner getikt. DVVA bleef Marken onder druk houden en Marken loerde op een counter. Om dit kracht bij te zetten werd Arno Boes ruim een kwartier voor tijd ingebracht voor Cornelis Vlasbloem. Het zware veld begon zijn tol te eisen in de slotfase want beide ploegen kwamen niet meer echt aan voetballen toe. Ramon Veerman viel een paar minuten voor de officiële speeltijd nog in voor de moegestreden Jeffrey Schilder en was zelfs nog dreigend met een schot vanaf de linkerkant. In de blessuretijd kwam Arno Boes net iets tekort om met een kopbal uit een voorzet van Luke de Waart de, onverdiende gezien de tweede helft, overwinning alsnog binnen te slepen.