Karakteristieken & Foto's: S.V. Marken - OSV
Seizoen 2019-2020, zaterdag 26 oktober 2019, uitslag 1-3
 De ploeg van trainer Dooijeweerd had wel wat goed te maken na de wanvertoning van de vorige week en met name de eerste helft. Toch stuurde de trainer exact dezelfde formatie het veld in dus had hij er toch voldoende vertrouwen in.

Al snel bleek dit juist want in het eerste halfuur kreeg de thuisploeg voldoende zeer goede mogelijkheden om de score te openen en zelfs veilige!!! afstand te nemen. Eerst schoot Arno Boes uit een voorzet van Patrick Bond net naast. Even later rond de 10de minuut kopte Tijs Klaver net over op aangeven van Jeffrey Schilder. Rond het kwartier spelen werd Arno Boes de diepte ingestuurd en schoot op de lat. Marken was in deze fase zelfs de iets bovenliggende partij waarin het nog een aantal keren dreigend was. Pas rond het halfuur spelen was OSV dreigend en drukte Marken iets meer terug op de eigen helft. Uit de derde corner kopte zij van dichtbij op de paal. In de 33ste minuut leek OSV op voorsprong te komen, een makkelijk gegeven penalty door de overigens goedfluitende scheidsrechter Bogards werd uitstekend gestopt door Jeffrey Koreman. Een minuutje later schoot de zeer ijverige Jeffrey Schilder uit de draai net over het doel. Maar ook OSV was in deze fase weer zeer dichtbij de openingsgoal. Eerst werd een schot van de zijkant uitstekend gestopt door de keeper van Marken en direct hierna stond twee man vrij van OSV bij de tweede paal maar kregen de bal niet tegen de touwen. In de 41ste minuut was het wel raak, matig uitverdedigen en balverlies werd met een schot uit de draai vanaf zo’n zestien meter door Jesse Willems afgestraft 0-1. In de blessuretijd werd het zelfs ook nog 0-2 door Nicky Roele uit een counter waar weer slecht uitverdedigen aan vooraf ging. Ondanks het prima eerste halfuur met voldoende mogelijkheden keek Marken tegen een onnodige achterstand aan bij de rust.

Na de thee bleef Sebastiaan Peereboom achter in de kleedkamer en werd vervangen door Ramon Veerman. Vooralsnog kwam Marken in de begin fase niet in het spel voor. Maar in de zevende minuut na de thee viel de aansluitingstreffer, eerst was het Ramon Veerman die van dichtbij in schoot maar werd gekeerd en de rebound werd door Jeffrey Schilder tegen de touwen geschoten 1-2. Deze opsteker was van zeer korte duur want een minuut later lag de 1-3 alweer in het net. De verdediging van Marken stond erbij en keek ernaar en werd simpel uitgespeeld en vrij ingeschoten door Eduard Lulaj. Deze toch wel tegenvaller zou Marken niet meer te boven komen. Over en weer waren beide ploegen nog wel een aantal keren dreigend maar de scherpte was er wel vanaf. In de 78ste minuut moest Ramon Veerman het veld alweer geblesseerd verlaten en ging René Commandeur voorin spelen en op zijn plaats werd Erik Teerhuis ingebracht. Een minuut of vier later kwam Stephan Plat in het veld voor René Commandeur op de plaats van Dominic Zeeman die het in de aanval mocht gaan proberen. OSV schoot diagonaal van afstand nog over de goal en Jeffrey Schilder was nog een keer bijna door de verdediging heen. Marken probeerde nog wel druk te zetten maar tot doelpunten kwamen zij niet. Na vier minuten extra tijd floot de scheidsrechter voor het einde van deze in de begin fase prima wedstrijd maar uiteindelijk toch zonder punten voor Marken.

met vriendelijke sportgroet,
     Aris Uithuisje sr.
De penalty voor OSV, welke door Jeffrey Koreman wordt gestopt
Onderstaande foto's zijn gemaakt door de redactie van Marker Nieuws:
Jeffrey Schilder neemt een corner
De nummer 14 van OSV staat klaar voor de penalty, welke door Jeffrey Koreman wordt gestopt