naar Marker Nieuws indexpagina
Karakteristieken & Foto's: AMVJ - S.V. Marken
Seizoen 2019-2020, zaterdag 5 oktober 2019, uitslag 4-1
Kort wedstrijd verslag
Ten gevolge van een verkeersinfarct op de ringweg A10 rondom Amsterdam, van beide kanten files, kwam de selectie te laat aan op Sportpark ’t Loopveld in Amstelveen. Hierdoor was een goede voorbereiding verstoord en begon de wedstrijd zo’n 20 minuten later dan gepland. Ook de meegereisde supporters hadden hier uiteraard last van en kwamen te laat aan. Jeffrey Schilder begon als linksback voor de geblesseerde Roy Honingh waardoor Arno Boes voorin speelde en Sebastiaan Peereboom het middenveld completeerde.

Net voordat in de 13de minuut Arno Boes de 0-1 bij de 2de paal binnen tikte waren wij geïnstalleerd langs het veld. Hoe de start van de wedstrijd was weten wij dan ook niet. Een minuut of tien na de openingsgoal was de thuisploeg dichtbij de gelijkmaker maar het schot van dichtbij ging net over de goal. De wedstrijd verliep redelijk gelijk op maar AMVJ zette iets meer druk na voren met redelijk goed veldspel zonder dat er hier mogelijkheden uit kwamen. Ook Marken kwam niet tot het creëren van doelpogingen. In de slotfase werd een behoorlijke overtreding van de nummer 4 van AMVJ op René Commandeur afgedaan met een gele kaart waar rood op zijn plaats was geweest. Na 2 minuten blessuretijd gingen beide ploegen aan de thee met een marge voorsprong voor Marken die eigenlijk tegen de verhouding in was.

Marken kwam ongewijzigd uit de kleedkamer maar bij de thuisploeg was er kennelijk wel iets gewijzigd en zette vanaf de eerste balbeweging Marken onder druk wat direct twee goede mogelijkheden opleverde. Nog net binnen het uur spelen zette Marken een prima aanval op met de nodige dreiging voor de goal van AMVJ. Veel verder kwam Marken in deze begin fase niet en kwam ook niet onder de druk van de goed spelende thuisploeg uit. Rond het uur spelen waren zij al dichtbij de verdiende gelijkmaker maar het schot van dichtbij kwam op het been van Jeffrey Koreman en de rebound werd op de lijn gekeerd. Twee minuten later was het wel raak toen de door gekopte ingooi werd binnen getikt door Schep Jansen 1.0. Direct hierna een kleine mogelijkheid voor Arno Boes met een afstandsschot die tot corner werd getikt. AMVJ was een kleine 10 minuten later dichtbij een voorsprong maar het schot van de zijkant werd uitstekend gestopt door de keeper van Marken. Om wat meer grip op het middenveld te krijgen werd Cornelis Vlasbloem in de 71ste minuut ingebracht voor Sebastiaan Peereboom. Kort hierna was er nog wel een individuele actie van Ramon Veerman te noteren maar verder kwam Marken niet. Marken kreeg in feite geen enkele grip, mede door de vele slechte passes, op het goede en snelle aanvalsspel van AMVJ. Een kwartier voor tijd kwam de thuisploeg op een verdiende 2-1 voorsprong door Dieverij Boldewijn uit een schot van de zijkant waaraan balverlies op het middenveld vooraf was gegaan. Zeven minuten later de zoveelste redding van Jeffrey Koreman op de lijn om erger te voorkomen. In de 88ste minuut werd een diepe bal door een misverstand tussen Simon Tol en Jeffrey Koreman afgestraft door Ted Mijnals en de 3-1 lag in het net. In de allerlaatste minuut werd het zelfs nog 4-1 toen Dieverij Boldewijn zijn tweede goal liet aantekenen uit een lob over de keeper heen.

Een verdiende maar qua uitslag ietwat geflatteerde overwinning voor AMVJ. Jeffrey Koreman was vanwege zijn vele reddingen de man of the match bij Marken en had daarmee en nog veel grotere nederlaag voor Marken mee voorkomen.