Karakteristieken & Foto's: S.V. Marken - HFC EDO
Seizoen 2019-2020, zaterdag 28 september 2019, uitslag 3-0
Door omstandigheden, waardoor een aantal selectie spelers niet aanwezig konden zijn, is deze wedstrijd in overleg verplaatst van 14.30 uur naar 17.00 uur. De trainer van Marken Ronald Dooijeweerd stuurde deze middag exact dezelfde elf spelers inclusief spelopvatting het veld in tegen HFC EDO uit Haarlem. Ondanks het (onnodige) verlies afgelopen zaterdag tegen Arsenal liet hij de selectie ongewijzigd.

De gasten uit Haarlem zochten vanaf de aftrap de diepte en drukte Marken terug op eigen helft. Behoudens een vrijetrap net buiten het zestienmetergebied kwam er verder geen gevaar uit. Na een kwartiertje spelen kreeg Marken wat meer grip op de wedstrijd wat resulteerde in een aantal prima aanvallen en ook mogelijkheden om de score te openen. In de 25ste minuut moest Roy Honingh al het veld geblesseerd verlaten en werd Luke de Waart ingebracht waardoor Jeffrey Schilder de linksback positie innam. In eerste instantie kwam dit het spel van Marken niet ten goede mede door het vele balverlies en slechte passes.  Zelfs bij corners van de tegenpartij trok Marken zich terug tot in de eigen zestienmetergebied. In de slotfase kregen beide ploegen nog mogelijkheden maar gescoord werd er niet en werd de kleedkamer opgezocht met een 0-0 stand.  Toch een wat matige eerste helft zeker van Marken zijde.

Marken kwam met dezelfde elf spelers uit de kleedkamer waarmee het de eerste helft was geëindigd. Binnen vijf minuten spelen kwam Marken op voorsprong, Luke de Waart schakelde met een schitterende beweging zijn directe tegenstander uit een schoot vanaf de zijkant de bal bij de tweede paal binnen 1-0. Kort hierna een voorzet vanaf de linkerkant waaruit Rene Commandeur net naast kopte gevolgd door een afstandsschot van Arno Boes die rakelings naast ging. In de 60ste minuut viel dan toch eindelijk de bevrijdende en verdiende goal, op aangeven van Arno Boes schoot Patrick Bond beheerst van dichtbij binnen 2-0. Twee minuten later werd Luke de Waart de diepte ingestuurd maar kwam net iets tekort. Een minuut of tien later was EDO dichtbij de aansluitingsgoal die werd ingeleid door balverlies op het middenveld van Ramon Veerman die een niet al te gelukkige wedstrijd speelde en moeite heeft het net te vinden. Direct hierna een schot op de paal van Rene Commandeur uit een assist van Luke de Waart.  Ook Patrick Bond kwam in vrije positie maar zijn schot ging recht op de keeper af. Ruim 10 minuten voor het einde van de officiële speeltijd werd Ramon Veerman naar de kant gehaald en vervangen door Sebastiaan Peereboom. Marken bleef op zoek naar meer doelpunten met mogelijkheden voor Rene Commandeur en Arno Boes maar leek niet te lukken. Cornelis Vlasbloem mocht de slotfase nog meedoen voor Arno Boes. Pas in de 94ste minuut viel de echt beslissende goal, Sijmen Tol werd in het zestienmetergebied aangetikt en de bal ging op de stip. De latere man of the Match, Patrick Bond, nam dit klusje voor zijn rekening en schoot de 3-0 tegen de touwen. Een prima tweede bedrijf met goed combinatie voetbal en een terechte overwinning met als min puntje teveel kansen onbenut gelaten. Na vijf minuten blessuretijd floot de uitstekende leidende scheidsrechter Belkaraouia, hij zat overal bovenop, voor het einde van de wedstrijd en kon Marken drie punten bijtellen.