naar Marker Nieuws indexpagina
NL-Alert controlebericht maandag 3 juni 2019
 
Maandag 3 juni 2019 om 12:00 uur zendt de overheid een NL-Alert controlebericht uit in heel Nederland. Ontvang je het controlebericht op je mobiel, dan weet je dat jouw telefoon juist is ingesteld.
 
Om zoveel mogelijk mensen te alarmeren en informeren bij een ramp in de omgeving, zet NL-Alert nieuwe kanalen in. Zo is NL-Alert vanaf 3 juni ook te zien op ruim 1.200 digitale reclamezuilen in bijvoorbeeld winkelcentra en op stations. Het is voor het eerst dat het controlebericht op digitale reclamezuilen wordt getoond. Om het NL-Alert controlebericht aan te kondigen, start dinsdag 28 mei een landelijke publiekscampagne.
 
Bij een ramp bij jou in de buurt, kan de overheid je via NL-Alert alarmeren en informeren. Op je mobiel, maar ook op veel digitale reclamezuilen en vertrekborden bij haltes van bus, tram en metro zie je wat er aan de hand is en wat je het beste kunt doen. Zie je een NL-Alert? Informeer en help de mensen om je heen. Zo weten zij ook wat zij moeten doen.
 
Vorige controlebericht
Het vorige controlebericht dat op 3 december 2018 is verzonden, werd door ruim 11 miljoen mensen van 12 jaar en ouder ontvangen (74%). In december was NL-Alert voor het eerst te zien op veel digitale vertrekborden bij haltes van bus, tram en metro. Zo’n 300.000 mensen van 12 jaar en ouder zagen het NL-Alert controlebericht op de digitale vertrekborden.
 
Instelhulp
Op de meeste mobiele telefoons die in Nederland worden verkocht is NL-Alert al ingesteld. Met het landelijke NL-Alert controlebericht dat de overheid op 3 juni verzendt, kun jij checken of jouw mobiel goed is ingesteld.
 
Ontvang jij het controlebericht niet? Ga naar de instelhulp op nl-alert.nl en stel je mobiel in.
 

Bron: Rijksoverheid, woensdag 22 mei 2019

naar Marker Nieuws indexpagina