Ajax Vrouwen ook te sterk voor Linfield Ladies
Ajax Vrouwen - Linfield Ladies 2-0
De Ajax Vrouwen hebben vrijdagmiddag ook hun 2e duel op het UEFA Women's Champions League gewonnen. Het Noord-Ierse Linfield werd met 2-0 verslagen. De goals van Iina Salmi en Vanity Lewerissa werden over beide helften verspreid. Twintig minuten voor tijd stopte doelvrouw Marieke Ubachs nog een strafschop.

De Ajacieden brachten hun puntentotaal door de zege op 6. Vrijdag werd Wexford Youths Women FC al met 4-1 verslagen. Maandag volgt de beslissende en afsluitende groepswedstrijd tegen Thór/KA. De IJslanders wonnen hun openingsduel en komen later vrijdag voor de 2e keer in actie. De groepswinnaar plaatst zich voor de knock-outfase.

Het eerste bedrijf was voor Ajax niet sterk. Het tempo lag te laag om het verdedigend ingestelde Linfield Ladies echt te verontrusten. De Noord-Iersen raakten overigens binnen een minuut al de paal.

Salmi breekt de ban
Ondanks het overwicht was er aanvankelijk weinig Amsterdams gevaar. Toch kwam na 27 minuten spelen de openingstreffer op het scorebord. Salmi kwam vrij aan de linkerkant van het strafschopgebied, bleef op de been en rondde af vanuit een moeilijke hoek: 1-0.

Die treffer gaf de Ajax Vrouwen zienderogen wat vertrouwen, want het laatste kwartier was beter van Amsterdamse zijde. Toch veranderde voor rust aan de score niets meer.

Lewerissa verdubbelt score
Hoe anders was dat in de tweede helft. Al in de 47e minuut zorgde Lewerissa voor een verdubbeling van de score, op prachtige wijze. De aanvaller werd weggestoken in het vijandelijke strafschopgebied en deponeerde de bal hard en zuiver in de bovenhoek: 2-0.

Op vrijwel dezelfde plek als van waar Lewerissa succesvol uithaalde, hoopte Kelly Zeeman na een uur spelen de marge naar 3 te tillen. Op het moment dat de Noord-Hollandse wilde uithalen, zette een Linfield-verdediger echter met succes een tackle in.

Ubachs stopt penalty, debuut en blessure Tromp
In de slotfase diende Linfield Ladies te komen om nog iets van de wedstrijd te maken. De Britten kregen 1 grote kans om de spanning terug te brengen, maar Ubachs groeide uit tot reddende engel. Ze stopte in de 70e minuut overtuigend een strafschop. Nog wel een domper in de slotfase: Nikita Tromp kwam vlak voor de gestopte penalty in het veld, maar de debutante moest in de 83e minuut alweer geblesseerd afhaken.