Ajax Vrouwen prolongeren titel
De Ajax Vrouwen hebben maandagmiddag de titel in de Eredivisie geprolongeerd. Dankzij een 1-2-overwinning bij directe concurrent FC Twente greep Ajax opnieuw het kampioenschap. Voor trainer Benno Nihom is het zijn eerste titel als hoofdcoach van de Ajax Vrouwen.

Trainer Benno Nihom kon tegen FC Twente zijn sterkste 11 speelsters van het moment weer opstellen. Afgelopen vrijdag moest hij basiskrachten Davina Philtjens en Stefanie van der Gragt nog missen vanwege ziek en zeer. Maar zij waren weer van de partij waardoor Luciënne Reichardt en Vita van der Linden op de bank begonnen.

Spanning
De spanning stond er vol op bij beide ploegen. Logisch ook, want als Ajax zou winnen, was het kampioenschap een feit. Mocht Twente winnen dan moest Ajax de koppositie afstaan aan de Enschedese formatie.

Er ontspon zich een rommelige wedstrijd op het zonovergoten sportpark Slangebeek in Hengelo. De vaart ging vaak verloren door het grote aantal overtredingen aan weerskanten. Ajax kreeg in de eerste helft de meeste en beste kansen. Maar nadat Kelly Zeeman in de 7e minuut had naast gekopt, Van Lunteren tot 2 maal toe op keepster Nicky Evrard was gestuit en Oudemast ook een goede mogelijkheid niet wist te benutten, was het prompt de thuisploeg die de score opende. Ellen Jansen zag een muizengaatje naast Lize Kop in de korte hoek en wist de bal er precies binnen te krijgen, 1-0. Het was 1 van de spaarzame momenten dat Twente gevaarlijk was geweest in de eerste helft, maar de ploeg toonde zich uiterst effectief.

Een aantal minuten voor rust kwam Ajax verdiend op gelijke hoogte. Van den Bighelaar verzilverde een uitstekende pass van Inessa Kaagman, 1-1.

Felbegeerde voorsprong
Na rust had de ploeg van Nihom minder tijd nodig. Al in de 52e minuut was de felbegeerde voorsprong gepakt. Van Lunteren scoorde met een schitterende lob de 2e Ajax-goal, 1-2. Met die stand was Ajax virtueel kampioen. Maar er was natuurlijk nog een lange weg te gaan, want Twente zou zich niet zomaar gewonnen geven.  Met hard werken, geconcentreerd blijven én na 5 minuten blessuretijd konden de handen in de lucht. De Ajax Vrouwen zijn wederom kampioen!