naar Marker Nieuws indexpagina
Extra borden langs N518 tegen ongewenst parkeren
 
Bij de onderhoudswerkzaamheden aan de N518 zijn de parkeerhavens op de weg naar Marken verwijderd. Om weggebruikers bewust te maken van onveilig gedrag plaatst de provincie Noord-Holland borden langs de weg om duidelijk te maken dat parkeren in de berm ongewenst is.
 
Op de plekken waar parkeerplaatsen zijn verwijderd worden extra gele borden geplaatst met een tekst: “Situatie gewijzigd. Niet parkeren in de berm”. Daarnaast worden bordjes onder de bestaande verbodsborden geplaatst met de tekst “ook in de berm”. De provincie onderzoekt nog of aanvullende maatregelen mogelijk zijn.
 
Op verzoek van de bewoners van Marken is bij de vernieuwing van de N518 de maximum snelheid gehandhaafd op 80 km/uur. Om de verkeersveiligheid te vergroten zijn daarom de parkeerhavens op de dijk verwijderd. De provincie Noord-Holland kan zich voorstellen dat mensen moeten wennen aan de nieuwe situatie.
 
Het handhaven van de maximumsnelheid van 80 km/uur zal 1 jaar na oplevering worden geëvalueerd. Mocht uit de monitoring blijken dat de verkeersveiligheid in het geding is, zal alsnog worden besloten de maximumsnelheid te verlagen naar 60 km/uur.
 

Bron: Provincie Noord-Holland, dinsdag 15 mei 2018

 naar Marker Nieuws indexpagina