naar Marker Nieuws indexpagina
GroenLinks-leden stemmen in met coalitieakkoord Waterland
 
GroenLinks, CDA, PvdA en D66 hebben een akkoord gesloten voor een duurzaam, sociaal en toekomstbestendig Waterland. De GroenLinks-leden stemden er maandag 7 mei mee in. Beoogd wethouder is Astrid van de Weijenberg, Vincent Koerse volgt haar op als fractievoorzitter.
 
De GroenLinks-leden zijn blij met het gesloten akkoord, waarin belangrijke GroenLinks-thema’s als groen houden van het groen, duurzaam bouwen en energietransitie aan bod komen.
 
Door deelname aan het college vindt er bij de fractie een personele verschuiving plaats. Vincent Koerse volgt Astrid van de Weijenberg op als fractievoorzitter. Astrid volgt  Laura Bromet op als wethouder.
 
Laura Bromet verlaat de Waterlandse politiek. Van haar werd op de ledenvergadering afscheid genomen met veel mooie woorden. Zij heeft GroenLinks de afgelopen twaalf jaar (als duo-raadslid, raadslid, fractievoorzitter en wethouder)  krachtig en duidelijk op de kaart gezet en ze heeft duurzaamheid in de gemeente een zichtbare impuls gegeven.
 
Doordat Astrid wethouder wordt, komt er ook een plek vrij in de raad. Jaap Wortel neemt die in. GroenLinks-raadslid Trudy Willig is met zwangerschapsverlof tot 13 augustus. Zij wordt waargenomen door duo-raadslid Janneke Wijman.
 
Woensdag 9 mei vindt de presentatie van het coalitieakkoord plaats voor de pers, dinsdag 15 mei wordt het besproken in een extra raadsvergadering. Dan worden ook de wethouders geïnstalleerd.
 

Bron: GroenLinks Waterland, dinsdag 8 mei 2018

 naar Marker Nieuws indexpagina