naar Marker Nieuws indexpagina
Laat wethouder Bekhuis Marken in de steek met geldautomaat?
 Ruim vier maanden geen ‘flappentap’ op het toeristendorp Marken
"Vier maanden geen geldautomaat, het is niet anders"
 
Op maandag 15 januari 2018 maakte de Rabobank Waterland en omstreken via haar website bekend, dat de pinautomaat aan de Kerkbuurt op Marken na zondag 21 januari buiten gebruik wordt gesteld. Reden het pand is verkocht. Deze wordt verplaatst naar een nieuw te bouwen gebouwtje op de algemene parkeerplaats van Marken. Maar dit gebouw staat er voorlopig nog niet.
 
In goed overleg met de koper kon deze termijn worden verlengd tot eind maart 2018. Dus zitten de Markers en de vele toeristen die Marken aan doen, zonder geldautomaat, volgens Bekhuis, ongeveer vier maanden (april t/m juli). Begin augustus 2018 kan het gebouw gereed zijn.
 
Maar zet Bekhuis, ook de D66 kernwethouder van Marken, zich wel voldoende in voor de belangen van Marken en haar inwoners? Na de flinke discussies in de gemeenteraad over de hondenuitlaatservices en de herinrichting van het sportcomplex te Monnickendam, zal dit het volgende discussie punt worden?
 
De Rabobank heeft de verhuizing reeds drie jaar geleden aangekondigd bij de gemeente Waterland. Maar dat het allemaal zo lang heeft moeten duren bij de gemeente Waterland blijft een vraagteken. Deze week stond bij de Officiële Bekendmakingen van de gemeente Waterland een ingekomen aanvraag omgevingsvergunning voor het toekomstige gebouw aan de Kruisbaakweg.
 
Maar er moet toch een oplossing gevonden kunnen worden voor dit probleem?
 
*******
Maandag 29 september 2014 werd al gesproken over:
Eilandraad uiteindelijk positief over plek pinautomaat
Het interview vond plaats aan het einde van de raadsvergadering van donderdag 25 januari 2018.
Met dank aan Omroep PIM

Bron: PepProductions, zaterdag 27 januari 2018

 naar Marker Nieuws indexpagina